Plasztikus papírszövetek - 2022



Kötelezően választható tárgyként 2022. tavaszi félévében ismét indul az ÉVA (Építészet, Vizuális Alkotások) Papírszövet kurzusa.

A félév során idén is speciális hajtogatási technikákat ismerünk meg, és különböző ismételhető, plasztikus téralkotó elemek létrehozásával kísérletezünk. Szeptemberben találkozhattatok a tavalyi kurzus alkotásaival a K épület központi lépcsőházainak légtereiben, illetve a Szkéné-folyosón. Idén sem tervezzük másképp, a félévet a tárgy során tervezett nagyméretű installációk közös megépítése zárja. A tervezési folyamatot kreatív területekről érkező szakemberek, művészek előadásai, egyéni és csoportos feladatok órai megoldása fogja segíteni. Az installációk most is használt anyagokból, használt papírból fognak készülni, amivel a környezettudatos gondolkodás jelentőségére szeretnénk felhívni a figyelmet.

A tantárgy TEAMS kódja: j8blj13
Tantárgyfelelős: Nagy Márton DLA
Oktatók: Gyulovics István, Juhász Ágnes, Ónodi Bettina

Motivációként megosztjuk a tavalyi kurzus első harmadának összefoglalóját, melyet hallgatói órai munkákból állítottunk össze. Ezen a linken tudjátok megtekinteni.

A tantárgy programjáról tájékoztatót január negyedik hetében tartunk, amit a tanszéki honlapon, illetve itt, a tantárgy blogján fogunk meghirdetni. 

kép: BME Építészet, Vizuális Alkotások: Felhő installáció, 2021
forrás: © Bánhegyesy Antal

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése