issuu - 1.0 blokk válogatott munkái



Az első blokk elkészült munkáiból való válogatás ezen a linken keresztül megtekinthető!!

A félév első harmadában különböző hajtogatási technikákkal ismerkedtünk meg, melyekkel készítettünk komplex-, kirigami-, hiperbolikus paraboloid felületeket és spirális szalagokból hajtogatott formákat.

Az órák alkotásközpontú, kézműves, makettezős jellegűek voltak, a „thinking by making” elvet alapul véve. Először közös hajtás során bemutattuk az adott órára választott technikát, majd önálló feladatként a tanult alaphajtás továbbfejlesztése volt a feladat. Transzformációkkal kellett kísérletezni; változtatni a minta méretein, arányain, szögein, átszabni, nyílást vágni, tovább hajtani stb. A cél egy olyan modul létrehozása volt, amely alapelemként egy folytatható struktúra építésére lesz majd alkalmas. Mind a gyakorlás során, mind a végső makettek elkészítésénél csak használt papírral dolgoztunk, szem előtt tartva ezzel a tárgy egyik célkitűzését, a fenntarthatóságra ösztönzést.

Építész hallgatóként rengeteg papírhulladék adódik otthon, melyek most az órák keretében alternatív építőanyaggá változtak. Az elkészült iterációkat makettfotókkal és 2-3 mondatban megfogalmazott koncepcióleírással dokumentáltuk. Ezeknek a speciális technikáknak a megismerésével építészetileg is értelmezhető, plasztikus modulok kialakításának eszköztárához jutottunk, ami a félév végén születendő közös, 1:1 léptékű alkotás létrehozásának első lépese volt.

kép: 1.0 BLOKK diagrammok, Juhász Ágnes


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése