Környezetépítés - 2022

 

Az ÉVA idén többféle tematikával jelentkezik. A „Környezetépítés – iskolaudvar” kurzus célja az építészeti tervezésen túl a hallgatók valóságos feladatokba történő bevonása. Hogyan lehet a megépítéshez a tervet úgy kidolgozni, hogy a hallgatói pályázat megtarthassa az eredeti koncepcióját, a tervező szándékát?

A félév során az őszi „Lakókörnyezet, építészet” tantárgy keretében - a Zápor utcai iskolaépület környezetének, udvarának átalakítására - kiírt pályázat díjazott pályaműveit dolgozzuk tovább. A kurzus multidiszciplináris: a hallgatók közösségi építészeti projektekben jártas meghívott előadók, szakági tervezők és szakemberek segítségével alkothatnak.

A tantárgy szándéka a hallgatói munkák egyetemi évek alatt történő megvalósítása. Az 1:1-es építésnek nagy jelentőséget tulajdonítunk, az építőtáborokat kiváló oktatási eszköznek tartjuk, hiszen a kivitelezés, a gyakorlat által sokat lehet tanulni, fejlődni, közösséget építeni. A tantárgy nyitott, az előző félévben díjazott alkotók mellé bárki érdeklődő bekapcsolódhat a kurzus munkájába, illetve a szerveződő nyári alkotótáborba. 

A tantárgy TEAMS kódja: y65qatf
Tantárgyfelelős: Dankó Zsófia DLA
Oktatók: Dankó Zsófia DLA, Sugár Péter DLA, Péteri Zsolt

A tantárgy programjáról tájékoztatót január harmadik hetében tartunk, amit a tanszéki honlapon, illetve itt, a tantárgy blogján fogunk meghirdetni. 


kép: Aldo Van Eyc, Joost van Roojen Burgerweeshuis (orphanage) in Amsterdam 
forrás:
https://www.sikkensprize.org/en/winner/aldo-van-eyck-joost-van-roojen-2/ 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése