Menetrend és követelmények


A félévben előreláthatólag 11 alkalom lesz, csütörtökönként 14:15-18:00-ig. Ezt az óraszámot három részre bontjuk. 

1.0 blokk
Az első 4 alkalom rövid előadásokból, közös hajtogatásból és rövid egyéni feladatokból fog állni. A 20-30 perces prezentációkkal nem lexikális tudásátadás és számonkérés a cél, sokkal inkább inspirációként szánjuk, hogy öteleket meríthessetek a feladatokhoz. Az alábbi témákban várhatóak előadások: alternatív anyaghasználatú installációk, makettézés mint tervezési eszköz, papír és hajtogatás más művészeti ágakban. A prezentációkat követően mind a 4 órán egy-egy hajtogatási elvet mutatunk be, amelyek alapmodulok elkészítéséhez adnak kiindulási pontot. Az órák végét rövid tervezési feladattal zárjuk, amiben a megismert módszer egyéni interpretálását kérjük majd. (Pl. változtass a méreteken, a hajtás szögén stb..) A munkáról egy általunk előre elkészített digitális albumba kell majd mindenkinek feltöltenie fotódokumentációt és pár gondolatot a saját megoldás koncepciójáról.
Az óravégi feltöltéssel az a célunk, hogy minél aktívabban teljenek az alkalmak, és minimális legyen az otthoni feladat. Természetesen, ha valaki szívesen foglalkozik a tárggyal az órák keretén kívül is, lehetőséget biztosítunk még pár napig a leadott anyag cseréjére.

2.0 blokk
A következő 4 órán pályázatos rendszerben készítjük el a végső installációk tervét. 
A feladat a K épület büféjével átellenes folyosón tanulóterek lehatárolása, azaz első órákon kikísérletezett modulokból szövetszerű struktúrát kell létehozni.
Először egyéni terveket várunk, majd hétről hétre kiválasztjuk a legjobbakat, amin csapatban dolgozhattok tovább, így a top 3-5 tervnek mindenki a részesévé válik majd.
Ezeknek az alkalmaknak az elején a külsős oktatók bevonásával zsűrizett eredményeket ismertetjük és értékeljük, majd az óra nagyrészében alkotói munka fog folyni, amiben bárki kérhet konzultációs segítséget a rendelkezésre álló időben. Az egyéni gondolkodás/csapatmunka eredményeit itt is hasonlóan az első blokkhoz, az előre elkészített digitális albumba fell kell majd feltölteni, így plusz energiát itt sem fog elvenni a tablók komponálása.

3.0 blokk
Ez a rész remélhetőleg már a megvalósítás jegyében zajlik. Bízunk benne, hogy lehetőségünk lesz egy kötetlenebb hangulatú, csapatépítő jellegű közös építésre, hogy a K épületben más diákok  és tanárok számára is bemutathassuk a félves munkánk eredményét.:)

A fentiek tükrében kiemelnénk, hogy a tantárgy teljesítése aktív jelenlétet és műhelymunkát igényel! Akinek óraütközése van, és nem tud végig jelen lenni, kérjük, még e hét péntekig jelezze nekünk, hogy ez milyen mértékű hiányzást jelent, hogy még időben, a tárgyfelvétel letelte előtt mérlegelhessük együtt a tejesítés lehetőségét.
Mindenki, aki a tárgyat felvette, csatlakozzon a tárgy TEAMS csoportjához, egyrészt folyamatosan osztunk meg a tárggyal kapcsolatos fontos tudnivalókat, másrészt azon a platformon közvetlenebb kommunikációra nyílik lehetőség.

A tantárgy TEAMS kódja: 3f3zslg

A tantárgy plakátja itt érhető el.

kép: Molnár Judit - Térkompozíció / 2015

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése