Beszélgetés ÉVÁról


2021. január 21-én tájékoztató megbeszélést tartunk az idén új tematikával jelentkező ÉVA tárgy kapcsán. 
A tantárgy célja évről évre az alkotás folyamatának gyakorlása, a kreativitásnak, a tervezés képességének fejlesztése, különböző, az építészethez szorosan kapcsolódó társművészetek alkotómódszerének megismerésén keresztül. Idén a papírhajtogatás és a papírmodulokból létrehozható struktúrák kapják a főszerepet.

A félév első felében különböző hajtogatási módszerek megismerésével foglalkozunk. Alkotásközpontú, makettezős órákra kell számítani. A félév utóbbi felében pályázathoz hasonló rendszerben egyéni, majd csapatfeladatok során, közösen jutunk el az installáció struktúrájának végső tervéhez, amit utolsó órákon együtt el is készítünk.

A tárgy a tavaszi félévben heti négy óra kiméretben, csütörtök délutánonként látogatható és komoly műhelymunkát igényel. Az alkalmak végén egy általunk készített digitális albumba kell majd mindenkinek feltöltenie a közös és egyéni gondolkodás végtermékeiről készült képeket. A kurzus felvételéhez minimálisan szükséges, hogy a részt vevőknek vonzódásuk legyen a képzőművészet és a kétkezi alkotás iránt, de ezen kívül nem szükséges semmilyen szakmai ismeret.

Tájékoztató beszélgetés időpontja: 2021. január 21. 17:00 a TEAMS-en, amin ide kattintva tudtok részt venni.

A tantárgy TEAMS kódja: 3f3zslg
Tantárgyfelelős: Nagy Márton DLA
Oktatók: Juhász Ágnes, Ónodi Bettina

A tantárgy plakátja itt érhető el.

kép: Paul Jackson - Folding techniques for designers. From sheet to form
forrás: https://desktopmag.com.au/features/folding-techniques-for-designers/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése